lördag 6 oktober 2007

Listerby

2007-10-06

Magnus

Slängde iväg ett mail på Kajaktur men intresset var rätt svalt den här helgen, men Magnus (från Jämjö utan blogg) hängde med ut på en underbar dag i Listerbys skärgård. Vi sjösatte på olika platser pga en miss i kommunikationen men träffades på norr sidan av Torkö. paddlade ganska snabbt bort till Östanön där vi tog vår första fika (båda var väldigt kaffesugna). Sedan fortsatte vi söder ut till Ljungskär och vidare bort mot Arpökalven sedan in till Österholmen för fika nummer två. Kanon mysig fika ö och jag har aldrig varit på den innan och det blev inte sämre av att molnen sprack upp och solen bjöd på riktig högsommar värme.

Fika plats på Österholmen


Efter lite slappande i solen så blev det österut under Hasslöbron och bort till det vanliga mat stället på Tromtö. Köpte nytt kök (Gravity EF) i veckan som gick, så det blev premiär för det på lunchen. Jag har nu gått i från T-spriten och kör med gasol, och det var ju ett positivt steg, men köket behöver jag nog köra lite till med för att kunna utvärdera det men efter dagen är jag mycket nöjd.


Lunch vy


Vidare bort mot Hjortahammar bron och sedan norr sidan på Kvalmsö för att sedan paddla bort till Bökenäs camping där jag hade min bil. En toppen dag och som vanligt blir det inte sämre med trevligt sällskap.


Kvalmsöbron


Höftskott med kamera

6 kommentarer:

eriksjos sa...

Gött! Men glömde du tältet hemma?
Hur är det med höstfärgerna ute på öarna, typ Arpö, Vagnö och Slädö?

Björn Svensson sa...

Hej Erik
Höstfärgerna börja komma rätt bra nu.
Brukar inte vara några problem att umgås med mig själv, kan till och med vara skönt att bara vara själv ibland. Men igår kände jag helt enkelt inte för det.
Men jag kände nu på morgon att det hade varit skönare att vakna med vy över havet, istället för fyra väggar.

Anonym sa...

Roligt att ni kom ut igår när det va så fint väder. Det ser verkligen härligt o avkopplande ut. Är allt lite avundsjuk på dej, kanske att du kan få mej att prova på kajaking ändå.
Själv var jag i skogen och plockade både trattisar o gula kantareller det va inte så dumt det heller, förutom att jag gick vilse, de va inte så kul men det ordnade upp sig det med.

Krama alla!
Mamma

Majsan sa...

Härligt att du kom iväg ut, Björn! Kanonfina bilder, som vanligt.... jag måste säga att jag är lite avis.... känner riktigt friheten o lugnet! Du förresten.... du kan väl ta Gunnel och mig med dig ut nån gång =)))) Jag vill ju såklart va med när Gunnel ska paddla ;)
Och jo, du hade helt rätt angående var jag var igår. Almö, västersidan o Tromtö... jajamensan =)
Ha det gott!
Kram

Björn Svensson sa...

Hej
Majsan: Vore nästan konstigt om jag inte känt igen ställerna vi måste ju varit där nästan samtidigt. :-)
Mor: Jag skall köpa en kompass till dig. Vore ju synd om du inte skulle hitta hem, jag börjar nämligen bli sugen på alla dom där trattisarna du samlat in ;-)
// Björn S

ps sa...

Skönt och se att det fortfarande går att paddla i Blekinge också. Isen har inte lagt sig ännu i alla fall.