söndag 2 december 2007

Mr.Hult

2007-12-01
I veckan som gick fick jag en förfrågan att följa med på Advent`s paddling till Örö i Misterhults skärgård. Och eftersom jag länge varit sugen på Mr.hult så var det inget svårt val. Någon hade stuckit ut redan i torsdags och några i Fredags och vi andra kom till Klintemåla på Lördags morgonen där dom andra mötte upp.
Vi var ett glatt gäng på 11 personer som snirklade lite sakta ut mot Örö, som ligger nästan så långt öster ut som man kan komma i Mr.hult´s skärgård. Vädret var lite grått och det kom några regn droppar men det spelar ju inte så stor roll huvudsaken är ju att man får paddla. Mr.Hult bjuder på en fantastisk skärgård med mängder av fina kobbar skär och öar. Så det var en mycket trevlig tur ut till Örö.Väl ute på Örö så tog Owe och Elisabeth Wiström emot oss på deras vandrarhem/panssionat och vi blev inkvaterade i dom olika bodarna på tomten, Jag och Ulf hamnade i den gamla snickarboden som var jätte mysig med en fantastisk utsikt, hur mysigt som helst.
Sedan blev det en underbar fisksoppa till lunch. Och efter det en runda runt ön till fots, och efter det var det dax att lägga sig en stund och vila.
Kvällen fortsatte med vedeldat batsubad med dopp, och en underbar tre rättes middag och för min del en rejäl portion sömn.

Söndagen inleddes med en rejäl frukost och lite pyssel på ön. Men klockan 11.00 satt vi kajakerna och tackade Owe och Elisabeth för en underbar vistelse på Örö. Vi paddla sydväst ner i Mr.Hult´s skärgård och snirklade runt lite bland mängder av öar. Jag har aldrig sett någon havs örn från kajaken innan men efter dagens tur har jag till och med tappat räkningen det bokstavligen kryllade av dom, Jag fick oxå se en säl i det fria för första gången i mitt liv. Vi snirklade vidare och han med en fika på någon ö som jag glömt bort namnet på och vi landade vid Klintemåla igen vi 15.00 tiden.


Tack allihop som var med och gjorde den helgen till en underbar helg i Mr.Hult´s skärgård. Här är några andra som säkert oxå kommer att skriva lite om turen. Erik & Pia , Ulf , Magnus , Kenneth

Owe och Elisabeth


3 kommentarer:

Majsan sa...

Vilken härlig adventspaddling, Björn! Blåste det inte mycket?
Trist att ni inte fick lite sol... men man kan ju inte få allt =)
Kram

Anonym sa...

Jo vi fick faktiskt lite sol (med betoning på lite) men det var ganska tidigt på söndagsmorgonen. Och det blåste inte alltid, i a f inte alltid motvind..
Men det var en kanonhelg ändå!
/ Ulf

Björn Svensson sa...

Hej Majsan
kan bara hålla med Ulf. Och myggfritt, det skall man inte glömma ;-)
// Björn S