fredag 4 januari 2008

Vardags pyssel

2008-01-04
Japp jag vet det har varit dåligt med uteaktiviteter, men vädret har varit riktigt uselt för mina kläder den sista tiden. Vädret har bestått av regn och grått och dom sista dagarna har det blåst rejält runt knutarna, men det planeras lite paddling inom en snar framtid. Tältet och sovsäcken ska oxå ut och luftas lite.


Men man kan göra en massa annat mysigt när man som en björn kryper in i sitt ide (läses hem) under dessa ruggiga dagar. Jag tycker det är mysigt att elda i spisarna, och den i köket håller jag nog varmast om hjärtat. Läsa lite böcker och dricka lite rött vin och glögg funkar ju rätt ok det med.

Middag på gammalt vis


Jag har också pysslat lite med reparation/underhåll av alltmöjligt som skrikigt efter min uppmärksamhet medans jag paddlat. Den gamla gräsklipparen har fått sig en riktig genomförare


Jag är ingen direkt skruv kille så jag fotar rätt mycket medans jag plockar isär sakerna så att jag verkligen är säker på att jag skall få ihop det igen. Så det är ingen sjuk böjelse att jag har bilder på ett nedskruvat klippagregat i kameran, men nu när bilderna är där kan jag ju visa upp dom oxå.

Klippagregatet före


Tanken var att spola av klippagregatett med högtryckstvätten men vädret gjorde att jag hellre körde till jobbet och spola av det i vår tvätthall inomhus än att stå i ett par minus grader och 15 - 18 m/s. Sakt och gjort men efter bort skruvning av onödiga delar och en rejäl av tvättning kom tanken om att det hade varit koolt med ett vitt agregat istället för något "mörktristgrå" kulör. Och i en lackerings verkstad så var det inte så jobbigt att slipa av dom värsta revorna och spruta på lite färg.

Efter


Det blev lite ljusare och jädrans grant när det blev färdigt, nu skall bara knivarna slipas sedan kan gräset klippas ett par säsonger till (förhoppningsvis). Nu skall jag bara färdigstryka (Måla sista slaget) en köksoffa och kladda lite gelcoat på kajaken så är jag väldigt nöjd med min julledighet.

3 kommentarer:

Majsan sa...

Jädrans vad fint det blev..... som nytt ju =))
Idag körde jag ut till Sandvik och plåtade de stora vågorna.... har inte tömt kameran än, så jag vet inte om de blev bra. Men uj vad det ven om öronen!
Ha det gott!
Kram

Anna och Tobbes Blogg sa...

Hej Björne! Jädrans vad du har legat i under din julledighet. En god fortsättning önskar vi dig och resten av familjen//Anna, Tobbe o Co

Björn Svensson sa...

Hej
Majsan: Du har du inte stickat en mössa till dig själv? Jag ser fram emot bilder på stora vågor på din blogg.

Anna & Tobbe med barn: God fortsättning på Er oxå. Legat i och legat i, tycker man slappat till sig rejält på dom senaste åren, börjar väl bli gammal ;-)