fredag 7 mars 2008

Torrdräkt

2008-03-07

Det har inte blivit så mycket paddlat på ett tag, lite förkylningar samt dom gamla vanliga vardags "måsterna" har gjort att tiden inte riktigt räckt till.Men jag har hunnit med att köpa en ny torrdräkt (GUL ion). Felet med den gamla dräkten (Kokatat)var att den började läcka på lite olika ställen men den är för den sakens skull inte kasserad. Utan jag ska låta någon dykare eller något titta över den och se om det går att laga (om någon innehar kunskapen att laga är det bara att höra av sig).Den nya dräkten är en budgett variant, men jag är väldigt positivt överraskad Att den är torr är ju en förutsättning och det är den. Den andas också väldigt bra, den största nackdelen är nog färgen jag tycker att den ser ut som en arbetsoverall. Så innan man kommit i kajaken glider man om kring som en hamnarbetare, men det är nog mest en stor släng av fåfänga hos mig. Jag kan också tycka att den är en aning prasslig när man paddlar på plattvatten (Nu har inte det varit något större problem detta året). Sen är det nog inte riktigt rättvist att jämföra dom båda mot varandra, för jag får nästan tre GUL dräkter för samma pengar som en Kokatat. Men amman fattningen är att GUL:en är en riktigt prisvärd dräkt.Svana har också börjat få upp ögonbrynen för paddling. Så hon sprang över en begagnad dräkt, också den som min förra en Kokatat fast med dam lucka.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu måste det vara för lite paddling när utrustningen "torr-recenseras".

Hoppas därför att vi ses på sjön snart.

Ser bra ut Svana, nu finns det inga ursäkter längre.....

Trevlig helg till er alla.
//Magnus

Majsan sa...

men vadå torrdräkt....... det är väl ingen sport *asg*

Björn Svensson sa...

Majsan: Jag vet att på DEN tiden du paddlade fanns det inget sådant krimskrams. Men ni kunde ju alltid luta er tillbaka på olika hippirörelser och diverse hemma odlade ciggaretter ;-)

Magnus: Att "torr-recensera kanske inte är så bra för att hålla torrsprickor i bloggen borta. Så det får väl bli att paddla lite på riktigt.

Majsan sa...

De va tider de =)))

Anonym sa...

Även min torrdräkt, Kokatat, är sliten efter ett år. Borde tåla mer med tanke på priset. Dräkten lagad hos Fregattkonsult AB, 0340/386 80, Box 63,43020 VEDDIGE.
Styrbjörn

Björn Svensson sa...

Bugar och bockar för det Styrbjörn.
Om du är sugen på en runda någon dag så är det bara att slå en signal.
Ha det gott

Anonym sa...

Hej pá er därhemma, ville bara titta in en stund.Längtar hem till er JÄTTEMYCKET nu. Bamsekramar till er alla
Mamma