söndag 18 oktober 2009

Mörrums ån

I Lördags var vi fyra förväntansfulla paddlare som anmält oss till en forskurs i Mörrums ån. Det var Ursulasäventyr som höll i kursen.

Efter lite provning och testning av utrustning, och genomgång på land, satt vi i båtarna på en väldigt lugn sträcka av ån. Där fick vi känna lite på hur dessa kajaker uppför sig. Dom svänger verkligen på noll och ingenting, så att paddla raktfram var inte det helt lättaste. Eftersom vi var fyra paddlare som paddlat en del innan, så kom vi snabbt iväg och började paddla uppåt i forsen.

Nu öppnade det sig en helt ny värld, bestående av bakvatten, valsar och eddieline mm. Riktigt kul att försöka ta sig från en sida till en annan utan att landa antingen uppochner eller på tok för långt ner i forsen än man tänkt sig.

Efter detta blev det lite bärande av kajaker en bit uppströms, och sen bar det av med bra fart ner till utgångs punkten. Där lunchen intogs med ett stort leende på läpparna.Efter lunch lastade vi båtarna och körde ett par kilometer uppströms, för att få en lång nedströms paddling tillbaka. Detta var en perfekt avslutning på denna forskurs. Med på kursen var Magnus G (Som med stor rätt, tar åt sig äran för alla fina bilder i detta inlägg) Göran och Veronica. Och som vanligt hade jag roligt och trevligt i deras sällskap. Kursen var bra genomförd och innehöll det jag förväntade mig. Om man är lite intresserad att prova forspaddling kan jag varmt rekommendera Ursulas Äventyr.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj, oj de va nog tur jag inte visste att det såg ut så här innan du åkte iväg;)! Va duktiga ni är!!
Kram Mamma

Björn Svensson sa...

Värst vad jag känner mig vuxen, när du skriver så mamma !!!
Kram

Anonym sa...

Ett barn förblir alltid ett barn hur gamla dom än blir, vänta bara får du se:))
Kram

eriksjos sa...

kul med fors!
och bra att mamma håller reda på dig ;-)