måndag 23 juli 2007

Grönadal

2007-07-23

Igår bestämde jag mig för en liten morgon runda, och efter lite telefon kontakt med Tobias så blev vi två som gav oss ut för att ösa lite vatten. Tobias har för tillfället ingen egen kajak så han lånade min Aquarius kajak. Vi sjösatte vid Skillingenäs öst sida och paddlade runt udden för att sedan vända nere vid Mjövikstrands badplats. Vi tog samma väg tillbaka men siktade på syd sidan av Haglö för att fortsätta väster ut mot Ringholmen där det blev en kort fikapause. Ringholmen ligger granne med västra och östra Råholmen som är fågelskyddade för där häckar ett eller två par örnar. Det blev en skymt av en örn, men kameran var lite för väl inpackad för att få en fin bild.

Aquarius

Skim Dex

Efter fikan paddlade vi till baka till Skillingenäs badstrand där vi bytte kajaker en liten runda. Det var kul att paddla min Aquarius kajak igen, för den har fått ligga på landbacken sedan Maj då Dexen kom hem. Men det blir nog bara lite små rundor med den, för Dexen är så otroligt mycket roligare att paddla.

Det var himla gott att komma ut en liten runda och extra kul att Tobias följde med.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Fasen vad sugen jag blir på att ge mej ut med Dexen när jag ser dina bilder.
Har haft två nya kajaker till den här säsongen, så nu har det blivit mycket vkv ett tag för att jag ska lära mej den riktigt.
Men handen på hjärtat, nog är dexen bra mycket roligare att paddla :-)

// Kristoffer

Björn Svensson sa...

Hej Kristoffer

Jo jag håller med dig Dexen är en riktigt rolig kajak att paddla.
Men jag har inte provat så många olika kajaker så jag har inte så mycket att jämföra med.

// Björn S

ps sa...

Hallå Björn!

Vad bra att du införlivar fler i paddlingens fantastiska värld. Jag har inte provat Dexen ännu. Den verkar väldigt trevlig.

Anna och Tobbes Blogg sa...

Hej Björne!

Tack för en fantastisk morgonpaddling. Det gör jag gärna om. //Tobbe

Björn Svensson sa...

Hej Tobbe!

Ja det gör jag oxå gärna om.