söndag 27 april 2008

Slädö

2008-04-27
Svana och jag sjösatte vid Bökenäs camping, där Kenneth och ett gäng från Friluftsfrämjandet höll till med en massa kajak saker.


Svana och jag paddlade norr om Torkö och mellan Slädö och Vagnö för att gira in i sydviken på Slädö där vi skulle bo för natten. Det var lite halvstökig sjö precis in i viken, med det gick bra fastän att vid ett tillfälle när jag kollade upp satt Svana utan paddel i handen och kajaken rejält kantad, och två sekunder senare gled jag i en tok sidosurf ett par meter in mot stenarna.


Efter lite fika och en runda på ön så kom en del av gänget från Bökenäs camping utpaddlandes för att göra oss sällskap över natten. Det blev en mysig kväll med godmat och efterrätt (Tack Kerstin och Kenneth) och en del ädla drycker innan det var dax att hoppa in i tältet.


Frukost intogs i Tältet med en fantastisk vy över Ljunskär sedan slappade vi mest. Men tillslut kom vi iväg på en riktigt skön promenad runt ön.


När vi kom tillbaka hade Magnus kommit till oss för att göra oss sällskap under dagens lilla paddelrunda. Friluftsfrämjandet gav sig av på sitt håll och vi andra tre snirklade oss stilla fint bort i Listerbys skärgård. En fika han vi med på Helgeö innan vi landade på Bökenäs camping.

Det var hur skönt som helst att få komma ut på en tält natt och tjata lite vid lägerelden. Svana och jag har verkligen laddat batterierna och kommer att dansa igenom nästa jobbvecka hur lätt som helst.

1 kommentar:

Majsan sa...

Det ser allt lite ruggigt ut *s*