måndag 9 juni 2008

Nytäppet

2008-06-09

6-8 Juni annordnade även i år Kajaksyd Blekinges största kajakträff. Träffen hålls i Matviksskärgård på den mycket tältvänliga ön Ö Bokö. Det blev en mycket trevlig helg med många paddlare mest från Blekinge och Skåne.

Mitt tält


När jag kom ut på Torsdagen var Göran redan där och i full gång med massa olika förberedelse. Att hjälpa honom upp med en tarp var ungefär det mest ansträngande den dagen så det var verkligen en lugndag med mycket fika och slappande. Fast en liten runda i skärgården hann jag med innan Göran och Sören från MKK dök upp. Kvällen avslutades med en liten brasa för att hålla myggen bort och då hade även Jörgen och Pål (även dom från MKK) kommit ut till oss.


Fredagen följde jag med Malmöpågarn ut på en glass runda till kiosken på Tärnö, och efter den rundade vi ön och hittade en klippa på sydvästsidan där vi badade och åt lunch och hade allmänt trevligt.


Kajakparkering på klipporna


När vi kom tillbaka till Ö Bokö började det synas att det var en kajakträff för nu var det fullt med kajaker vid stranden och en massa tält på ön. Pia hade också kommit och tagit med sin Ellesmere. En båt som jag tyckt sett trevlig ut men aldrig provat, jag paddlade den resten av Fredagen och hela Lördagen (Hoppas Pia var nöjd med att paddla Dex dessa dagar) Och det var en mycket trevlig båt som skulle bli ett fint tillskott i kajakfamiljen.

Som sagt snirklade mest runt lite inne vid stranden och kände på Ellesmeren under eftermiddagen. Och åt lite middag och pratade massa kajaksnack med folk, för att senare på kvällen paddla in på helt platt vatten för att hämta Svana som slutat jobba vid 8:a tiden.

Första parkett med vy

Vi började Lördagen med Frukost från första parkett med en fin vy utöver skärgården, det är verkligen "superjobbigt" att börja dagen på ett sådant sätt. efter det paddlade Svana och jag i lugn takt runt lite i Skärgården och fikade och badade.

Styrbjörn leker Grönländare

Tillbaka på Ö Bokö slappade vi och badade lite till, och jag kollade lite när det hölls en kurs i Grönlandspaddling. Senare kom det ut en kock som serverade en mycket god middag (Skönt att slippa laga mat någon gång under helgen). och kvällen avnjöts på första parkett igen med massa kajaksnack och även champagne (tack Erik & Pia) och en ihop-slängd-på-rester chilidip (tack Timo).

Svana

Söndagen började med bad och frukost (Ni kan ju gissa var) och sedan packade vi ihop våra saker och paddlade stilla fint in till bilen och tillbaka till verkligheten. En mycket trevlig helg med många nya ansikten och även kärt återseende av många gamla. Några som säkert också kommer att skriva lite om helgen är Erik & Pia, Ulf, Kenneth, Magnus, Björn Thomasson.

3 kommentarer:

eriksjos sa...

Japp, det en trevlig och god helg. Mer sånt!

Majsan sa...

Vilken härlig helg! Men visst är det lite kallt om nätterna ännu?.. eller förstås... ni har väl rediga grejer... inga rusta-sovsäckar *hehe*
Önskar er en riktigt fin midsommar, om vi inte hörs o ses innan!
kram

Björn Svensson sa...

Japp Majsan det är fortfarande ganska kallt på nätterna, så en riktig säck så man får sova som en riktig prins är att rekomendera.
Glad midsommar på Er också.

Ha det bäst