lördag 5 juli 2008

Blekinge Östra

2008-07-05

I Torsdags packade Magnus och jag kajakerna på stranden vid Gissleviks camping, det var strålande sol och vinden var knappt märkbar så vi paddlade rakt öster ut mot Thorhamnsudde. Det är förstagången jag var där och har svårt att tänka mig att havet alltid är så platt som det var.

Thorhamnsudde

Långören

Vi paddlade sedan norrut mot Långören och snirklade runt lite där, fortsatte sedan bort mot Tobisaflötet som var en tänkt övernattningsö men en liten ö i kombination med båtfolk gjorde att vi valde Videskär.


Fin vy

Urlastning, slappande, matlagning och intag mat och ädladrycker gjorde kvällen riktigt skön och den blev inte sämre av att solen och horisonten var ofantligt vacker.

Solnedgång

När jag krupit ner i sovsäcken och nästan somnat började saker och ting ta en liten annorlunda vändning. Ca 20 kor, kalvar och tjurar som var liteväl nyfikna och lekfulla gjorde att Magnus och jag (som inte är sådär förtjusta i 500 Kg lekfull tjur) valde att packa ihop och paddla bort till Tobisaflötet och sova resten av natten där. Det blev en ganska rolig manöver med en fin kvällpaddling även om den var något kort.Vaknade upp till ännu en strålande dag och åt en stärkande frukost i härligt solsken och en underbar vy ut mot Utlängan som var det planerande resmålet för dagen, men mer och mer tilltagande nordlig vind gjorde att varken jag eller Magnus var sugna på att paddla längre ut för att kämpa tillbaka hem i motvind (jag vet vi är klena men ön ligger säkert kvar till en annan gång).
Morgon vy Tobisaflötet
Vi paddlade istället väster ut runt Hästholmen och vidare norrut och lite sakta tillbaka mot Gisslevik med lite fika och lunch på olika öar.
Magnus
Jag

Kanon skönt att komma ut och lufta tältet och kajaken på en liten tur, och det är ju alltid roligare med trevligt sällskap. Och nu är det snart dags för lite semester också (härligt).

7 kommentarer:

Patrik sa...

Hej!

Schyssta bilder!

Ser att du är på tur med Dex. Funderar själv på en sådan med liten brunn men tvekar pga den lilla volymen. Jag paddlar nästan bara på dagsturer men vill ha kapacitet för någon kort tur emellanåt. Hur mycket last tycker du att den klarar?

Mvh Patrik Johansson.

Björn Svensson sa...

Hej Patrik

Dexen är en supertrevlig kajak. Vad det gäller volymen så tycker jag att det räcker gott och väl.

En tur på 3 dagar får man lätt ner(egen erfarenhet) men om det blir längre än så kanske man får börja tänka lite mer diciplinerat.

Men 5 dagar tycker jag nog att man skall klara av. Om inte så kanske man kan göra sig av med sopor och fylla på med mat under resans gång.
Och sedan är det ju lite hur mycket "lulllull" man är van att ha med sig.

/Björn S

Patrik sa...

Ok!

Har provat Dex:en ett par gånger, den bästa kajaken hitintills. Får man vara oförskämd och fråga hur mkt du väger? Tycker du att dess egenskaper förändras mycket med last?

Mvh Patrik.

Majsan sa...

Vilka härliga bilder, Björn!
Solnedgången är ju super!
Ha en fin fortsättning på helgen

Björn Svensson sa...

Patrik: Jag väger 75 kilo, och egenskaperna är nästan dom samma om hon är tom eller lastad. Själklart är hon lite tyngre att paddla lastad men hon svarar lika bra på dina styrtag kontringar osv. som om hon var tom.
Vad paddlar du för båt idag?

Majsan: Tack och go helg på Er oxå

Patrik sa...

Hej!

Idag har jag en Kajaksport Viking. Det är den äldre modellen och med stor sittbrunn. Inget fel på den, men jag letar efter något roligare.

Jag väger lika mycket som du, så då är det väl bara att slå till på en Dex:)

Tack för svaren på mina frågor och för en bra blogg med fina bilder.

Mvh Patrik.

Anonym sa...

Hej!
Vilka kanonbilder du har tagit, jättefina!!! Va duktig du är Björn.
Krama alla
Mamma