tisdag 15 juli 2008

Orust

2008-07-15

Söndagen som gick hade jag lovat att köra min kära Mor och Peter (Mammas sambo) och deras bekanta Peter och Anita till Karlstad.
Anledningen till att dom skulle till Karlstad var att Peter efter många års slit och hårt arbete äntligen köpt sin Drömmbåt. Båten skall köras genom Götakanal och östkusten hem till Saxemara i Blekinge, blir säkert en fin tur för dom.

Efter att jag lämnat dom körde jag vidare till Orust där jag bestämt med Orustkajak om att prova en Ellesmere med stor sittbrunn.

Väl framme på Orust var man lite seg efter ca 65 mil i en bil, så det var skönt att sträcka lite på benen och paddla en liten runda på västkusten.

Jag har paddlat Pias Ellesmere ett par timmar innan så jag visste att båten var trevlig och rolig. Det jag ville testa nu var hur man satt i en modell med storbrunn, känslan var nästan den samma bra kontakt och möjligheten att variera sittställningen var bra. Så det är en sådan båt jag vill utöka kajakflottan med.

Tanken var att jag skulle sova på Stockencamping till Måndagen men en kombination av att tälta på en camping och saknad av min familj gjorde att jag knappade in hemdestinationen på navigatorn och körde dom sista dryga 45 milen hem på Söndagen. Så totalt ca 110 mil på vägen och en ynka timme i en kajak, skulle varit tvärtom för total lycka.2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Björn,
Fin läsning/bilder som alltid.

Har egentligen bara 2 frågor.
När får jag prova er nya Ellesmere?
Vad ser Peter i en Princess som inte finns i en kajak, räckte inte sträckan Saxemara - Karlstad för att övertyga honom?

//Magnus

Björn Svensson sa...

Hej Magnus

Orust skickar inga kajaker, och just nu känns det inte så lockande att sätta sig i bilen och kava iväg 90 mil. Så jag vet inte riktigt när det trillar in en Ellesmere i vår skärgård.

Peter har två kajaker. Fast den ena hänger i mitt vardagsrumstak och den andre pryder en vägg på hans jobb.

/Björn