söndag 24 juni 2007

Gisslevik2007-06-24

Jag och Magnus från Jämjö körde ut och sjösatte vid Gisslevik idag. Ganska lugn morgon så när vi paddlat en bit ut på Hästholmens öst sida bestämde vi oss för att ta en fika på Flaggskär (Flakskär på en del kartor). Men vi stannade för att kolla in bröderna Mårtenssons båtvarv på hästholmen. Bröderna är kända och legendariska för sina jaktkanoter och blekingsekor som dom byggde under ett tidigt 1900-tal.

Mårtenssons båtvarv

Vi snirklade vidare ut mot Flaggskär där det blev en fika och lite spaning mot Utklippan men det var för disigt för att skymta Blekinges södra utpost.Magnus norr om Flaggskär


Vi rundade Malkvarn på södersidan och fortsatte in mot Oxholmen och Ornö vilka vi paddlade förbi på deras östsida och landade senare i viken på Gullös västsida där det blev en vätskekontroll. Från Gullö paddlade vi vidare bort mot passagen där linfärjan går mellan fastlandet och Ytterön (Hästholmen) och sedan vidare bort till Gisselvik. Det var en super go paddeltur med mycket trevligt sällskap.


Utsikt från södra Flaggskär

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Björn,
Tack själv för en trevlig tur, har idag köpt gelcoat till en extremt djup repa jag fick när vi rundade norra Gullö. Elaka inlandsisen som lagt sten så nära ytan ....;-)
//Magnus

Björn Svensson sa...

Hej Magnus
Var hittade du gelcoat i denna del av vårt avlånga land, har själv några djupa sår som bör lagas.

Björn S

ps sa...

Du är ute mer än mig nu... NI verkar ha det förbaskat bra. Nu har den värsta pollenallergin lagt sig så nu är det havet som gäller igen!

Björn Svensson sa...

Hej peter

Ja fast nu har det varit ett grymt långt uppehåll, har sjukt mycket att göra men så är dt ibland. Kul att pollen har lagt sig lite.
Vi hörs
// Björn S